Leveringsvoorwaarden

Nadat u uw bestelling heeft geplaatst, zal deze verwerkt en geleverd worden. Hieraan zijn leveringsvoorwaarden verbonden welke u hieronder kunt terug vinden.


Het traject van uw bestelling in onze webshop


Stel de gewenste product samen en plaats deze in de winkelwagen en klik op ‘Doorgaan naar afrekenen’


  1. Vul uw gegevens in;
  2. Kies de gewenste betaalmethode en klik op ‘afrekenen’;
  3. U ontvangt de bevestiging van uw bestelling op de mail;
  4. De order wordt door Glassterras.nl verwerkt.
  5. U wordt per e-mail op de hoogte gesteld van de leverdatum en -tijd;
  6. Uw order wordt op de afgesproken datum geleverd.

Leveringsvoorwaarden


Na ontvangst van uw bestelling ontvangt u binnen 10 werkdagen een email met de leverdatum. Indien deze datum niet schikt, neemt u contact op met onze klantenservice om een andere leverdatum af te stemmen. De goederen zullen op de overeengekomen leverdatum geleverd worden tussen 07.30u en 21.30u. Uiterlijk één dag voor de levering ontvangt u een indicatie van het tijdstip van levering. Onze bezorger belt u op het moment dat hij onderweg is naar uw adres. Hiervoor wordt het telefoonnummer dat u bij uw aankoop ingevuld heeft gebruikt.

Er moet iemand aanwezig zijn die de bezorger helpt met uitladen. Houd er rekening mee dat de panelen tussen de 40 en 70 kg kunnen wegen.

Indien Glassterras.nl de bestelling niet op de afgesproken datum kan leveren, dan is hier geen coulance-regeling op van toepassing. Glassterras.nl neemt zo spoedig mogelijk contact met u op om een nieuwe leverdatum af te spreken. Wij adviseren dan ook geen monteurs in te huren op de dag van levering.

De levering geschiedt tot de eerste drempel. Indien u in overeenstemming met de bezorger hiervan afwijkt, draagt u het risico. Hiervan uitgezonderd is in het geval wanneer ernstige nalatigheid of opzet aantoonbaar is. Bij sneeuw of vorst dient u de parkeerplaats en/of inrit ijs- en sneeuwvrij te maken in verband met de veiligheid.


Ons levergebied beslaat Nederland en België, met uitzondering van de Waddeneilanden. Afhalen bij Glassterras.nl is mogelijk.


Beschadiging of defect

Bij aflevering van uw bestelling dient er een bevoegd persoon aanwezig te zijn die de aflever bon zal tekenen. Het tekenen hiervan is enkel voor de ontvangst. Dit geeft geen verdere verplichtingen of garantie aan deze persoon.

Controleer voordat u een onderdeel monteert of deze vrij is van defecten. Indien u een defect constateert en dit onderdeel door Glassterras.nl zo is geleverd: monteer het onderdeel dan niet. Maak foto’s van het betreffende onderdeel en neem contact op met de klantenservice van Glassterras.nl . Glassterras.nl zal zo snel mogelijk een passende oplossing bieden. Indien u ondanks deze instructie alsnog een onderdeel met een beschadiging of defect monteert, kunnen wij het artikel niet omruilen of compensatie bieden.


Herroepingsrecht


1. U kunt uw producten binnen 14 dagen na ontvangst herroepen/retourneren. Als u gebruik maakt van dit herroepingsrecht, meldt u dit binnen 14 dagen door middel van het modelformulier voor herroeping, per mail, via ons online herroepingsformulier of op andere ondubbelzinnige wijze aan Glassterras.nl . Op maat gemaakte producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht. Op maat gemaakte producten zijn alle producten die aan de hand van klantspecifieke maten geproduceerd worden.


2. Zo snel mogelijk, maar binnen 14 dagen vanaf de dag volgend op de in punt 1 bedoelde melding, zendt u het product terug, of overhandigt u dit aan (een gemachtigde van) Glassterras.nl . U neemt als consument in ieder geval de terugzendtermijn in acht als u het product terugzendt voordat de bedenktijd is verstreken. Mocht u de producten door Glassterras.nl willen laten ophalen dan dient u dit tijdens de herroeping, zoals in punt 1 genoemd, te vermelden. In dit geval zal Glassterras.nl de goederen gratis retour leveren en in overleg met u de retourlevering van goederen inplannen. Retourleveringen worden enkel verzorgd vanaf een adres binnen het levergebied van Glassterras.nl .


Montage

Glazen platen mogen enkel verticaal getild en opgeslagen worden. Dit is om de puntbelasting te voorkomen waarbij het glas kan springen. Gebruik glasdragers met een minimale draagkracht van 75 kilogram per zuiger om het glas gemakkelijk te verplaatsen met de minste kans op schade.

Houd er rekening mee dat bepaalde onderdelen zwaar kunnen zijn. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende mankracht om een zware goot op te tillen en eventueel een glaslift om glazen platen op te tillen.


Overig


De van Glassterras.nl zijn bestand tegen een last van 80kg/m2 en tegen een windkracht tot 32 m/s. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om te bepalen of dit voldoende is voor het gebied waar u de terrasoverkapping plaatst. Voorwaarde voor het behoud van garantie is dat de montagehandleiding gevolgd wordt en dat onze producten niet worden geplaatst in een gebied waar de hiervoor genoemde normen mogelijk overschreden worden.

Indien uw product stormschade heeft opgelopen, neem dan contact op met uw verzekering. Stormschade zoals bijvoorbeeld het vallen van een baksteen op onze producten valt buiten de garantie. De benodigde onderdelen voor de herstelwerkzaamheden (zoals schroeven, dakplaten, staanders etc.) kunt u los bestellen via onze website via “losse onderdelen”.